به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایبنا؛ هیثم حافظ، رئیس اتحادیه ناشران سوریه اعلام کرد که «شیخ الرئیس: رجب طیب اردوغان» نوشته شریف تغیان از بیست و نهمین دورهی نمایشگاه کتاب دمشق جمع شده است.
تارنمای بوابهنیوز نوشته است، جمعآوری این کتاب واکنش زیادی بین بازدیدکنندگان نمایشگاه در پی نداشته، فقط رسانهها در مورد آن نوشتهاند.
کتاب «شیخالرئیس: رجب طیب اردوغان» سال ۲۰۱۰ از سوی دارالکتاب عربی منتشر شد. این کتاب مطالعهی جامعی از واقعیت ترکیه کنونی و مقایسه دورانهای مختلف در این کشور است.
هیثم حافظ گفته است کتاب اردوغان در لیست کتابهایی نبوده که از سوی دارالکتاب عربی به نمایشگاه کتاب تحویل داده شده بود و فقط دو نسخه از آن احتمالا اشتباهی یا غیرقانونی وارد نمایشگاه کتاب شده که همان دو نسخه هم جمعآوری شده است.
به گفته رئیس اتحادیه ناشران عربی، نمایشگاه دمشق با استقبال بینظیری از سوی بازدیدکنندگان روبهرو بوده و فروش نسبتا بالایی داشته و جمعآوری یک عنوان کتاب ارزش آن را ندارد که موجب بحث و جدل شود.
محافل فرهنگی همسو با دولت سوریه اعلام کردند حضور این نوع عناوین در مقابل چشمان مردمی که طعم کینهتوزیها و خشونتهای اردوغان را چشیدهاند قابل قبول نیست.
محمد الاحمد، وزیر فرهنگ سوریه گفت تصمیمی مبنی بر تعلیق دارالکتاب عربی در نمایشگاههای کتاب آینده گرفته خواهد شد، چرا که کتابی را وارد نمایشگاه کردهاند که به مدح اردوغان، رئیسجمهوری ترکیه پرداخته است.
بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب دمشق روز چهارشنبه ۱۱ مرداد با شرکت بیش از ۱۰۰ ناشر سوری و کشورهای عربی در کتابخانه ملی اسد برپا شده است. ناشرانی از ایران نیز در این نمایشگاه حضور دارند.
برگزارکنندگان نمایشگاه امسال شعار «استمرار» را انتخاب کردهاند. سال گذشته بعد از چند دوره وقفه در برگزاری نمایشگاه کتاب به علت جنگ و خشونتهای ناشی این رویداد فرهنگی با شعار «بازگشت» برپا شده بود.
امضای کتابهای جدید از سوی نویسندگان و نیز برگزاری همایشهای فرهنگی با همکاری اتحادیه عرب و وزارت فرهنگ سوریه از جمله برنامههای این نمایشگاه است.
اولین دوره نمایشگاه کتاب دمشق سال ۱۹۸۵ در کتابخانه ملی الاسد برگزار شد. این کتابخانه سال 1984 میلادی تأسیس شد و به محلی برای برگزاری نمایشگاههای کتاب در سوریه تبدیل شده است.
سال گذشته نمایشگاه کتاب دمشق با مشارکت ۷۵ ناشر از ایران، روسیه، لبنان و سایر کشورهای عربی بیست و هشتمین دوره خود را پشت سر گذاشت.
صالح الصالح، مدیر کل کتابخانه ملی اسد، گفته است برنامهریزی و آمادهسازی این دوره از نمایشگاه موجب مشارکت گستردهتر چه از لحاظ کمی و کیفی نسبت به سال گذشته شده است.
او گفته است مساله مهم در این دوره مشارکت بیشتر کشورهای عربی است.
نظر شما